IMG_0296.JPG

Online Academy -

Detox Your Life

Module 6 - Soulfulness

Soulfulness 

In deze module gaan we dieper in op universele reinigingsrituelen die al eeuwen lang worden gebruikt voor reiniging en loslaten. Bij traditionele en natuur volkeren en culturen wordt de natuur en haar elementen bij deze rituelen betrokken. 

Naast het vasten, zijn dit ook nu in deze moderne tijd bruikbare en effectieve methoden om Body, Mind & Soul op te schonen. 

IMG_2043.JPG

Ritueel 1 - Wierook, hout en salie

Wierook staat symbool voor zuiverheid, mededogen en wijsheid. Volgens Aziatische tradities wordt wierook volgens een strikt ritueel aangestoken. Er moeten diverse buigingen met knieling worden gemaakt met de handhouding Namaskara Mudra (gebedshouding - handen tegen elkaar aan). Hierna worden de stokjes aan gestoken door ze vast te houden tussen wijs en duim/ringvinger.

 

Wierook worden o.a. aangestoken om voorvaderen & goden te eren. Een intentie of gebed wordt opgezegd voor b.v. voorspoed, overvloed of respect. Ook zal de rook gebruikt worden om negatieve "spirits' of energien te weren of een huis te zuiveren van negatieve invloeden.