Yoga voor Pitta

Dit is een Meditatie voor de Zintuigen. Door de zintuigen ervaren we de wereld om ons heen. Door ons te focussen op 1 zintuig brengen we het brein tot rust en ervaren we veel duidelijker dat ene zintuig. 

Dit is een Slow Flow met rustige en zittende yoga stretches. Je kunt met deze sessie de yoga sessie starten of afsluiten. 

Deze Yogaserie met diverse draaiingen ontlaad de Plexus Solaris (element vuur) en geeft Pitta's rust; zeker als Pitta uit balans is geraakt. De houdingen vergen concentratie en aan-dacht daardoor krijgen Pitta's hun uitdaging en tegelijkertijd ontspanning.

Deze rustige Flow wordt met aandacht uitgevoerd en daarom als staande (Yang) Flow, geeft dit voor Pitta's voldoende uitdaging. Het brengt de energie naar de voeten dus zorgt voor een goede aarding. Ook geschikt voor Vata's en Kapha's

Deze (half) zittende serie Yoga houdingen zijn voor Vata en Pitta geschikt. Door de draaiingen ontladen we de Plexus Solaris (element vuur ) tevens is dit goed bij angst en stress gevoelens. Zittende (element Aarde) houdingen (i.c.m. staande houdingen ) geeft Vata's rust en stabiliteit.